Kıymetli evrak nedir

Kıymetli Evrak Kullanımında şahıs ve firmalar için içerdikleri amaç ve değer yönünden yüksek güvenliliğin gereklilik gösterdiği evrak ve yazılı belgelere genel anlamda Kıymetli Evrak denilmektedir.

Baskı ile ilgili kısa bilgiler

Hologram

Hologram Uzun yıllardır kredi kartlarının güvenliğini sağlayan sistemin kıymetli evrak üzerinde uygulanmasıdır. Hologram baskının en önemli özelliği, renkli fotokopilerde taklide asla imkan vermemesidir. Bir diğer özelliği ise görsel efekt yönünde 3 boyutlu görüntü sağlaması ve her açıdan bakıldığında zengin bir renk kombinasyonuna sahip olmasıdır.

Kişiye (firmaya) özel olarak Hologram üretim ve uygulamalarımızda bulunmaktadır. Marka ve Kurumsal Prestij amaçlı kullanmayı hedefleyen, güvenliği ön plana alan çeşitli sektördeki bir çok kuruluşa bu yönde hizmet vermekteyiz.
Bu uygulama tercihe göre logo, amblem gibi sembol ve yazıların Hologramın üretiminde kullanılarak, ürünün kullanımını kişeye (firmaya) özel hale getirmektedir.

Desen, Renk ve Baskı Tekniği
Kıymetli evrak basımında kullanılan desenler mümkün olduğunca taklide imkan vermeyecek şekilde giyoş tekniği ile oluşturulmaktadır.

Extra Small Print
Seçilen yazı veya işaretin, hassas kamerada orjinaline sadık kalarak çıplak gözle tanınmayacak şekilde küçültülerek kopya edilmesini maximum derecede zorlaştırmak için, ortokromatik filmlerin duyarlı olmadığı renklerde basılması işlemidir.

Invisible Uygulama
Basıldığı zaman çıplak gözle farkedilmeyip UV (mor ışık) altında görülebilen özel bir işlemdir.

Thermochromic Uygulama
Uygulanan alan ısıya maruz kaldığında rengini kaybedip şeffaf bir görünüme dönüşmektedir. Çok kısa süre sonrasında ilk renkdeki görünümüne tekrar dönmektedir

Kodlama Sistemi (Komple Numaratör)
Hisse Senedi Ana Tolon ve Kuponlarda yer alan OCR-B1 karakterindeki 32 Digit’i aynı anda basabilen, Optik Okuma sistemlerinde hızlı ve güvenli okumayı maximum derecede sağlayan, SPK tebliğlerinde tavsiye edilen başlangıç ve bitiş işaretleri ile digit aralırna (+) işaretine sahip, baskıda hatayı tek merkezden komut alarak çalıştığı için imkansız kılan komple bir Numaratör Sistemidir.

Barkod

Barcode Basımı Değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşan ve verinin otomatik olarak ve hatasız bir biçimde başka bir ortama aktarılması için kullanılan bir yöntemdir. Barkod ile stok kodu, seri numarası, personel kodu gibi bilgilerin gösterilmesi çok kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Bu tür bilgilerin bilgisayara klavye aracılığı ile girilmesi zaman alıcı, yorucu olması ve en önemlisi hata yapılma olasığının fazla olmasından dolayı barkod uygulamalarının seçilmesi en iyi yöntem olacaktır.